2 dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar tills jag ska åka iväg och provjobba i det stall som förhoppningsvis blir min lärlingsplats ett år framöver. Snacka om att jag är nervös!!

Tänk om jag gör bort mig?! Inte gör nåt bra arbetsintryck? Men jag får väl bara lägga i högsta växeln och köra på son en galning!

Strömsholm var bra i vanlig ordning för övrigt. Lektioner i avel, exteriörbedömning och foderinköp, titta på löshoppnibg och dressyrlektioner på rasterna, foderstatsprov som troligen gick ganska ok...!

Nästa gång ska vi istället för vanliga lektioner på torsdagen vara med på ett seminarium där massa kända hästmänniskor ska prata. Vi håller p 1,5 h längre - alltså till halv 10 men vad gör det?! Jag suger åt mig hästkunskap som en svamp, allt som lärs ut vill jag kunna, så det känns aslockande med ett sånt seminarium!

Hästbloggar jag läser

* Havrepappa
Klockren blogg som man alltid skrattar när man läser. Havre pappas oslagbara humor kring oss hästfolk är träffsäker och igenkänningsfaktorn är hög.

* Darios
Tyra är en otroligt erfaren bloggerska och sedan hon skaffade sin maffiga häst Dario M har hon skaffat en separat hästblogg. Den är rolig att följa, med mycket härliga bilder och inspirerande (snudd på avundsjukebildande) inlägg om hennes resa mot hästdrömmen.

* Dressyrmupparna
Ingrid Skoog och Linn Ingvarsson driver tillsammans denna dressyrblogg med lite av varje. Massor av tips, hissar och dissar, klädkoll och mycket annat.

* Kristina Warg
Superduktig hoppryttare som delar med sig av sin väg genom framgångarna på sina vackra hästar. Har inte följt denna bloggen så länge men är väldigt imponerad.

* Mikaela Zimdahl
Också oerhört duktig hoppryttare med många fina hästar man sitter och dregglar över. Mycket videos och bilder från hennes tävlingar som gör att till och med en liten anspråkslös ridskoledressyrtjej som jag blir lite hoppsugen.

* Emelie Brolin
En fantastiskt duktig dressyrryttare på väg mot eliten. Har oerhört fina hästar och är kul att kika in på och kanske drömma lite om att själv en gång ha en sån där ridkänsla.

* RIG blogg
En av Ridskolans Strömsholms bloggar som drivs av en av eleverna på riksidrottsgymnasiet. En väldigt duktig ryttare med två fina skimmlar som tar hem seger efter seger. Se upp för en kommande stjärna kanske?!

* RSG blogg
En till av Ridskolans Strömsholms bloggar som drivs av en av tjejerna på ridsportsgymnasiet. En driven tjej med massor av smittande glädje och energi. Jag blir alltid väldigt glad av att läsa den här bloggen, och drömmen om att bo och läsa ett helår (istället för bara distanskurser) på RS blir ju knappast mindre som hon beskriver sin tillvaro!

(tidsinställt inlägg)

Vänster sida! The end.

Havrepappa skrev en gång i ett inlägg som handlade om hur du vet att du dejtar en hästtjej, "När du inte längre kan gå på vänster sida om din tjej när ni är ute och går utan att hon tokflippar så du måste byta sida. En hästtjej leder, helt uppenbart, både häst och man på höger sida om sig."

Det där är så sant! Jag kan inte gå på höger sida om någon om jag är ute och går med en annan människa. Det känns helt fel och jag måste omedelbart byta sida!

Så till er som i framtiden planerar att ta en promenix på tu man hand tillsammans med mig eller annan genuin hästtjej. För er egen trevnad, och för att undvika totalt kaos, var vänlig inta din rättmätiga plats på höger sida om denne.

Detta ställer förstås till problem då det är två hästtjejer som är på promenad...men det är en helt annan historia ;)


(tidsinställt inlägg)