Häst-bio

Romantiskt drama: I Lip Izzaners nya drama Betäckningen går stoet det välknoppade dressyrstoet Betty ett ovisst öde till mötes då hennes ägare säljer henne. Bettys djupa ångest över att lämna väninnorna och det hippa socitetslivet hemma i gruspaddockarna i Stockholm och istället hamna på någon luggsliten gård ersätts dock snart av en ny känsla då hon träffar hingsten Metango, en ganska oborstad personlighet som Betty först avspisar som en dum bondtyp, men snart tvingas omvärdera. Men den nya relationen blir inte felfri, Bettys väninnor har klart något att säga i frågan...
Lip Izzaner har än en gång lyckats fånga allt vi vill se i en enda film, så missa inte detta enastående drama.
Från 4 år.
 
 
Skräckfilm: Mini She´ Tlands Guldhavrebelönade film "Hovslagaren" slog alla tidigare tittarrekord då den kom ut under 2010. Nu är She´ Tland tillbaka som regissör i den nya pälsresande thrillern "Den prasslande papperspåsen". Förutom balplast, papperspåsar, vattenpölar och lövskogar blir huvudkaraktärerna förföljda av den fasansfulle Greve Veterinär. Vågar DU se årets rysare? 
OBS Ej för hästar under tre år.
 
 
Barnfilm: Årets barnsucce´ är definitivt en helt ny film om det lilla fjordfölet Humles äventyr "Humle i farten igen", uppföljaren till "Humle - kung i hagen". Följ med Humle då han tillsammans med kompisarna; den något tillbakadragna Minerva, den kaxige Lucky Me och den skuttiga Top n´ Top då de flyttas till ett nytt bete, med allt vad det innebär. 
Föltillåten.
 
 
Tilltugg: Morötter säljes styckvis. Hö finns att köpa i liten, mellan eller stor IKEA-kasse. Melass finns som tillbehör. 
 
Övrigt att tänka på: För täcken och grimmor som lämnas i kapprummet ansvaras ej. Var vänlig ta ej av skorna inne i biosalongen, då någon annan lätt kan trampa på en söm. Om du behöver uträtta några behov finns toalettbox att tillgå, var och en mockar efter sig själv. 
 
 
 
 

Ännu ett "idag gjorde vi..."-inlägg

Som rubriken lyder blir detta ännu ett "idag gjorde vi det här och det här och det här"-inlägg men har lite andra roliga inlägg på g jag ska fixa någon dag, ex presentation av alls hästarna som finns på gården och jobbas just nu, och ett lite mer "humor"inlägg haha.

Idag har vi tillbringat större delen av dagen hos veterinären med Dessie och Surprice, lite böjning och lite röntgen och sådär hit och dit.

Blev en sväng på Kummin i ridhuset med Jannie på sin pärla Karusell, gick okej men han lägger sig gärna tungt på bettet i framvikt så det jobbar vi på.

Nu ska jag agera assistent och ridlärare åt Jannie när hon rider Bella :) Alltid kan man ju lära varann någonting! 


Lordi åkte idag också - iväg på inkörning så han blir borta ca en månad!

2 veckor på Sindarve

Efter morgonfodring, skötsel av Kummins sår, vattenpåfyllning osv fick jag skritta fram Myran åt Lisa och sedan blev det en uteritt i skogen, jag red min söta lilla favorit-tjockis Bibbi (Little Busy Bee), Beelzebubs fyraåriga syrra. 

Bibbi
 

Sedan löshoppades Kalle och Karusell samt Jannies fina Bella. Kalle hade löshoppat förr och gjorde ett bra jobb. Karusell däremot var lite ovan och tyckte det var lite jobbigt och underligt haha.
 
Vi cyklade också ut en sväng för att se över ett sår på fölstoet Mirja som går med sitt söta stoföl Minerva. 

Vi hann även med att kolla till de 3 små ettåringarna som jag visat bild på förut. Sedan blev det kvällsfodring (vi hade självklart lunchfodrat också under dagen haha samt mockat sopat och annat), hämta spån och fixa box till Trixie som ska stå inne under natten så vi ser vad hon äter. Sedan fick även vi i oss kvällsmat.
 
Efter kvällsmaten var det dags för motionering av Lordi. Jag som är lite feg av mig och aldrig varit särskilt tuff tycker det är knepigt ibland att hantera honom så ikväll hjälpte Jannie mig. Hon är mycket bättre på att vara tuff och sätter verkligen honom på plats. Hon red honom också och han gick fint framåt :) Galopperade flera varv! ;) Så med Jannies "tilltuffningsskola" som jag kallar det så kanske jag blir säkrare med honom och inte behöver känna någon ångest!
 
 
Två veckor har förflutit här på Sindarve nu. Och jag älskar det! Man lär sig så himla mycket varje dag och utvecklas stadigt. Än har jag mycket mycket kvar att lära men jag är säker på att här finns mycket att hämta!
 
Kram Eve