Årsresumé 2012

Januari:
Efter nyårsfirande i Göteborg med Otto, Lollo, Holgersson, Palm och Jojjo inleddes år 2012. Jag hade en hel del myskvällar med Otto då vi såg på gamla VHS-filmer, mycket Redeemjam och jobb på olika förskolor och skolor. Började också vara lite halv-medryttare på en D-ponny. 
Emma och jag på Bongo någon helg :)
 
Februari
Andra till tredje februari var jag på Strömsholm där min andra distanskurs "Hästkunskap level II" inleddes. Den fjärde åkte jag längdskidor med Lollo, Jojjo, Holgersson och Palm och vi avslutade med att grilla korv och pröva om isen höll på sjön. Vardagen rullade på med MASSOR av jobb, plugg, ridning, PUMA och Jaguar. Vi hade också lite kollektivmys i Fagerberg hos Otto under sportlovet. Blev singel igen och den 23-24 var det dags att styra XC90´n mot Strömsholm åter en gång. 
Holgersson och Jojjo
Vackraste Lollo
 
Mars
Följande månad fortsatte föga förvånande med mer jobb, PUMA, ridning och Jaguar, en körhelg, lite Gekåsbesök, uppsjungningar, Strömsholmsbesök, och en spelhelg i Floby som vi i Redeem besökt en gång tidigare och gillar att spela i!
Jag och Fina väntar på skjuts till Gekås
På väg till Floby
Bus med brorsönerna i stugbyn.
 
April
Jobb jobb jobb, mycket dans- och dramaövning med Jaguarerna, disneyfilmsmys hos Anna, barnvakteri, planering inför min, Ottos och Lollos stundande resa, plugg plugg plugg och mycket långpromenader med hundarna. 
Kvalitetstid med min Anna
Markarbeteslektion på Lucky Luke
 
Maj
Inledde månaden med att åka och provjobba i ett stall i Skåne som jag inte alls gillade och åkte hem ifrån, tre dagar senare satt jag på båten påväg till Sindarve för att provjobba där istället, förstod inte alls vad som höll på att hända i mitt liv men upplevde Sindarve som en fantastisk plats - inte kunde jag ana hur rätt jag skulle ha! Jag tentade av min psykologikurs, åkte på sista kursträffen på Strömsholm, överaskade med sång på min systers överaskningskalas när hon fyllde 40, jobbade jobbade jobbade, skaffade linser och satte igång ridskolans två nya hästar Schamoon och Susannah.
Jag på Susannah
Jag på Schamoon
Sindarve och jag möts 
 
 
 
Mycket jobb och ridning. Otto, Lollo, Holgersson och Palm tog studenten och gick balen. Vi bokade vår Italienresa, jag red mycket på Schamoon och Susannah, grillade med Redeemkillarna, och den 18 juni drog jag Otto och Lollo iväg till Italien :)
 
Otto och Lollo på Lollos utsläpp. Vackra :)
Otto och Holgersson går balen, snyggast!!
Midsommarpicknick vid en kajkant på Elba i Italien. 
 
Juli
Den första juli kom vi hem igen, till Sverige, regnet och verkligheten efter 2 underbara veckor. Jag jobbade kväll och natt på ett ridläger på ridskolan, och åkte sedan till Hönö med familjen, hem en kort sväng och sen till Danmark med familjen och min moster plus hennes barn, hundpromenader, fiske, filmkvällar, och så en roadtrip med Anna igenom Östra Småland - spontangrej som blev kanon :)
Astrid Lindgrens värld var ett måste på min och Annas roadtrip :)
Frukost framför Kalmar slott efter att ha sovit i bilen.
Fick hjälp av Lollo att fota mig, lillebror och hundarna till en tavla till mamma & pappa som de skulle få när jag flyttade. Inte lätt att få två hundar att sitta fint och kolla in i kameran!
Men det gick!!
 
 
Augusti
Jobbade en del, red igång Toya med Lollo på Gracja inför vårt ridläger som vi sedan hade med de övriga i bästa ridgruppen "Måndagsettan". Den 14e hade vi Hejdå-fika med alla i stora kyrkgänget innan vi skulle börja bege oss iväg åt olika håll. Jag for redan morgonen efter med siktet ställt mot Sindarve där jag jobbade resten av månaden. 
Avskedsfika
Hoppning med Toya på ridlägret
Sitsträning på lina med Zorro
Prillan, första favorithästen på Sindarve
 
September
Det rullade på med jobbet på Sindarve. Ridning och stalljobb, vara med på lite tävlingar och jag introducerades för Kummin som jag först inte alls tyckte om för han var så stak och gå-på-ig, jag hade bara ögon för Kalle som var hemma samtidigt, en treårig fjordvallack. Jag var hemma och ledig en sväng mellan den 18 och 23 september; firade lillebror, provred en häst åt ridskolan, och umgicks med kompisar.
Började rida Kummin på lektion, bytte bett och nosgrimma på honom och började verkligen att gilla honom på riktigt. Jossan kom till Sindarve :D
Surprice och Britney i samma vattentunna :)
Min söta prins :)
 
 
 
Höst på gården
Jossan visar alla att TOPSEN ÄR TAM :)
 
November
Vi rider och rider, och jag växlar mellan favoriterna Bibbi och Kummin som båda nu har mitt hjärta i ett fast grepp. Får också börja agera Jossans co-baker när hon betalar av sina bakningar för avtrillningar och goda tävlingsresultat! Hoppar mycket på Gry som visar sig vara en liten talang och tycker det är skitkul och hoppar gärna - även fel hinder ;) Jag fyller 20 år och har en av de bästa födelsedagarna i mitt liv, med ridning av bpde Hera, Bibbi och Gry, och en goooood tårta gjord av Lisa på kvällen :) 
Åker hem en sväng den femtonde och hemma till den tjugofemte, har kalas hemme, rider lektioner och sjunger på min mormors begravning, 
Jossan och jag bakar vår andra kaka; vit- och mörk chokladtårta :)
Påbylsad till max på mysig långritt med Kummin.
 
December
Snön lägger sig idylliskt över gården den första december och jag och Jossan firar med att låta Kummin vara moraliskt stöd åt Topsen på hans första tur, det går jättebra!! Jobbar vidare med Bibbi och Kummin, får massor av hjälp och tips och hittar nya infallsvinklar i min ridning och min sits. Agerar ponnyridningsarbetare som så många gånger förr i mitt liv tillsammans med Lisa och fjordsen Balsa & Magne. Provrider Martinique. Har ett känslosamt och befriande samtal med Jossan och Blenda tack vare Ingela :) bakar massor med juliga saker med J&J och löser tusentals korsord med Jossan och Lisa, och åker hem för att fira jul den 22a. Firar jul, rider på träningslägret i stallet, shoppar och går på bio och restaurang med syrrorna och svägerskan, och imorgon ska jag fira nyår med Otto, Lollo, Palm m.fl.
Topsen på sin första tur med Jossan som säker pilot!
Humle rejsar i hagen. R.I.P Trixi :(
Lussekattsbak med Jannie och Jossan.
Mysigaste hingsten Hugo :)
Jossan, Trin, jag och Bibbi
Jannie är lätt nästa attraktion på Stockholm international horseshow med sina 7 väldresserade fjords :)
Kvalitetsmys med lille Svart :)
 
2012 har utan tvekan varit ett av mitt livs bästa år. Prövande, skrämmande, skrattfyllt, tårfyllt, givande, tagande, utvecklande och alldeles underbart!

Träningsläger

Har varit på 2-dagars "bootcamp" på ridskolan med gamla ridgruppen. 2 dagar med ett hopp- och ett dressyrpass varje dag, samt ett pilatespass igår :)

Jag fick ha fina Gracja (aka Greta), skäck med sötaste stjärnen; nämligen ett hjärta :)
Hon är en ganska känslig och speciell dam men riktigt rolig att jobba med.

Våra problem i passen var hennes ovilja att ställa och böja sig samt att hon varit skadad för ett tag sen i sitt ena bakben och är lite "Princessan på ärten" och känner efter lite för mycket - vilket gör att hon blir sur när hon måste belasta det, ex i skänkelvikningar för vänster skänkel och dessutom att hon slår om till korsgalopp i hörnen.

Gracja blev riktigt sur när jag kom åt henne och ville stödja upp henne för att hålla galoppen och svarade ofta med att skicka bakbenen HÖGT upp i luften (ajaj för min rygg).

Men jag lyckades hitta henne i slutet av alla passen och under dagens dressyrpass gick hon SKITFINT och man fick verkligen en wow-känsla. Jättekul!

I hoppningen är hon pigg och glad men väldigt vändbar och lyhörd vilket var bra under övningen vi hade.

Kortfattad utvärdering:
Pass 1 - dressyr: 4/10 hade svårt o hitta knapparna men blev ok på slutet
Pass 2 - hopp: 6/10, fin, lyhörd och gick jättefint när vi travade av.

Pilates - aaaaaaj i magmusklerna x)

Pass 3 - dressyr: 9/10 ASFIN!!! Hittade knappaena. Wiiiie :D
Pass 4 - hopp: 7/10 lite oense och struligt, jag var inte helt rytmisk men vi fick ett fint avslut i nedvarvningen.

:)

All I want for christmas is you!