2012-09-30

Hejhej! Får väl börja med att be om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag, det har jag sett på andra bloggar att man tydligen ska göra om att inte skrivit på ett par dagar utifall att någon liten läsare skulle ta alldeles särskilt illa vid sig ;)  Med den formaliteten ur världen kan vi gå vidare till det sedvanliga ämnet; vad som hänt i veckan.
 
Mycket har hänt, och mycket har ridits :)
 
Tisdag: Som sagt lektion på finaste lilla K(ardem)ummin :) 
Onsdag: Red Kummin för Jossan och fick jättebra hjälp
Torsdag: Red Triss för Jossan som öppnade mina ögon för min handställning och mina armbågar, sedan blev det några högst oskyldiga hopp på Hektor då Jossan coachade mig och Jannie. Jossan satt på Kummin som tog sina första små skutt - duktig var han!
Fredag: Red jag ut Kummin i skogen med Jannie på Hektor. Skötte sig fint.
Idag: Red först Pippi och fick lite coaching av Lisa men red mest som en kratta - kom till ridning vissa små stunder men resten hade jag mest flaxig underskänkel, var spänd och ja - kass! Men men, nya tag sen på Hektor där Jannie öppnade mina ögon för att jag inte liksom "sätter mig på rumpan" när jag rider, särskilt inte i lättridningen, och tvingade mig att komma ner ordentligt i sadeln med tankesättet "höfterna framför axlarna" och vipps blev min underskänkel mer fixerad! Vi avrundade dagen med att jag mer eller mindre red lektion på Prillan för Jannie då jag ytterligare fick jobba med min sits; ner i sadeln, slappna av, buren hand, bak med axlarna, bröstryggen upp. VILKEN SKILLNAD!!! Fantastisk känsla där sen med finaste, finaste Prillan!
 
Det kan vara jobbigt att vara "sämst i gänget" men jag får se det som en unik och fantastisk möjlighet att göra framsteg, och inte tänka på att jag är sämst :P Jag kan ju i alla fall bara bli bättre!
 
 
 

Har fått ett helt gäng strechningsövningar av min kiropraktor som jag försöker att göra så mycket jag bara kan. Jag VILL INTE ha ont i ryggen och vara hindrad från att rida, jag VILL INTE vara stel och hindras från att komma rätt i sadeln och hitta känslan. Så då får jag stretcha tills jag är loss helt enkelt :)
 
I övrigt är bästaste finaste Triss nu såld och har flyttat till nytt hem. Beelzebub gnäggar efter henne och jag saknar redan denna toppenhäst, men hon kommer få det skitbra! 
 
En bild ska man ju tydligen ha med också, fick bli en på mina saknade älskade prinsessor <3
 
 
Sen hörrni som läser, ni kommenterar dåligt tycker jag!? Undrar ni något? Har ni några nyheter hemifrån? Något annat kul att säga? :)
 

Regn och rusk men fint avslut

Idag har regnet öst ner över Sindarve. Hela förmiddagen bestod av stadiga skurar och det rann vatten om min regnjacka efter att jag mockat en av gruspaddockarna. Efter middag blev det däremot snart bättre och solen tittade fram. Vi har gjort det vanliga stallgörat, assisterat Lisa&Jossan när de har hängt på och grejat med Flickan och Twilight, haft hovslagaren här vilket innebär lite fjordflyttning, och jagat en hop med lösa fölston&föl (som lyckats dra in en kortsida och en långsida staket in till halva hagen och själva ge sig iväg in i grannens äppelträdgård - en del sprang också på vägen) - alltid lika spännande :P
 
 
Nu ikväll red jag min första ridlektion i grupp. Jag red Kummin eftersom han varit ganska besvärlig ett tag, men idag skötte han sig superfint. Han var lite springig i vissa igångsättningar i trav men när man la om benen och bad honom komma tillbaka gjorde han det bra tycker jag. Han var väl lite chockad över att gå i grupp och utsättas för massa övningar den lilla fyraåringen haha, även om vi gjorde det på hans nivå, men han var duktig och trampade på riktigt fint.
 
Att tänka på för mig; jag lutar mig fortfarande inåt ibland i volterna - måste tänka på att sitta mer mitt över då, inte ha öppen hand utan ha den stängd och fast men flexibel, knäna ut från sadeln så jag får en stadigare underskänkel. 
 
Kummin 
 
 
 
 

Resa!!

1.5 h buss
3 h väntan i Oskarshamn
3 h färja till Visby
1 h bil hem

Jag känner att det kommer bli en dryyyyg dag! En massa massa väntan. Tur att jag har socialt folk att smsa med :)

I övrigt har ledigheten varit perfekt! Har hunnit med det mesta och de flesta och är rejält utvilad! Nu drar jag och min tusenkilospackning tillbaka till Sindarve!