Veckans jobb för MQ och Kummin

Martinique:
Mån: VILA
Tis: Red ut på tur med Sofie och Wonder, mys!
Ons: Lätt jogg i ridhuset med mestadels skritt- och travövergångar som fokus. 
Tors: Red lite jogg i ridhuset före frukost medan Sofie hoppade Wonder. Att det var hinder i ridhuset och en annan häst hoppade tyckte Martinique innebar att hon också borde få hoppa så hon var ganska så taggad, inte minst i galoppen så jobbade mycket i den på slutet med att hon skulle ta mina förhållningar och bryta av när jag sa till. Innan galoppen jobbade jag länge i skritt och trav med skänkelvikningar på hörnlinjerna, volter och halter. 
Fre: Dressyr för Lisa. Bytte till det tredelade bettet. Blev mkt jobb i galopp där hon blev rund och fin. Måste jobba mkt mer med övergångar galopp-trav då hon gärna bara älgar iväg med mig där, vi övade mycket på det idag. Fick hjälp med det där att hon tar tag och hänger sig i vänstersidan på bettet och verkligen biter tag, så nu vet jag hur jag ska jobba loss det bättre. Fin häst :)
 
Kummin:
Mån: VILA
Tis: Hoppade lektion med mig för Anetthe med tisdagsgruppen. Kummin var jätteslingrig, opeppad och mest springig. Han sprang förbi massor av hinder och stopp på ett par. Inget flyt alls förutom sista rundan då vi avslutade med att hoppa tre hinder och då han faktiskt var fin. 
Ons: Gick som tät-häst med Minna på Lisas russlektion.
Tors: Hopaplektion för Jossan tillsammans med Sofie på Lordi. Det var en helt annan Kummin mot hinder idag, han tog tag i hindren och tvekade inte, verkade tycka det var kul. Jag hade honom mer framför mig och blev påmind om mitt överliv som jag gärna har för långt fram innan hindren och då glömmer jag också att driva ibland. Han var i alla fall riktigt fin, det var en rolig övning med supercoachning och jag var toppnöjd!
Fre: Lätt jogg i ridhuset med fokus på att få honom fram till handen med bra bjudning vilket han gjorde jättebra, nöjd med pojken. 
 

Rubrik

Livet rullar på med soliga dagar, massa skratt och bus, jobb, ridning och mys! MQ har funnit sig till rätta med råge med nya hagpolarn Wonder, de är redan bästisar och så söta tillsammans!

Sofie och Jossan sätter guldkant på min vardag och jag är lättare och lyckligare i sinnet än på år och dar! Bara ler, vågar skita i vad folk tycker om mig, njuter och kör! Njuter av att göra det jag älskar!

Förresten; vad tror ni om en karriär som målare vid sidan om ridläraryrket; bara en tanke ;)?

Våren kom i år

solen skiner, gräset växer, fåglarna kvittrar, blommorna blommar, hästarna nakna, och vi rider ut ut ut :)