The way I like it

Tjena, Martinique här. Tänkte bara berätta om min rätt awsome vecka.
 
Måndag: Det började sådär för jag fick jobba arslet av mig med övergångar och bakdelsvändningar på grupp-dressyr-lektion för Rebecca med matte. Matte tyckte jag var jätteduktig, och ja - klart jag var, men hon fick slita för det. Jag tänker inte ge någon dressyr gratis nej!
 
Tisdag: Oh, här började veckan bli bra alltså! Matte hade med sig några andra tvåfotingar - två valackar och ett sto som skulle prova att rida mig. Först började valackarna och de hade inte så stor koll men jag tänkte att "jaja, jag är väl snäll" och sprang precis sådär lagom fort som jag sett knattefjordsen på Sindarve (Knutte, Minta och de andra) göra. Då var jag duktig. Sen skulle sto-kompisen rida och hon kunde sin sak fast var lite ringrostig, men det kändes att hon kom åt mig så jag blev lite pigg för det brukar ju funka att springa fortare om jag inte orkar jobba, aja hon var i alla fall duktig.
 
Sedan skulle den första valacken tydligen klättra upp på mig igen och matte ledde bort mig dit det var öppet och inte en massa hinder på ridbanan och sa till mig att springa runt henne i en cirkel, jag fattade snart vad som var på G för matte nämnde min favoritgångart så jag tog galoppskänkeln direkt och sen satte jag full gas, killen hamnade lite på sned i sadeln och då ökade jag lite till - kunde ju vara kul och ge honom en ordentlig tur liksom. Men matte stannade mig och vi började om, då gjorde jag likadant igen och sen var han färdig och jättenöjd, jag gör alltid alla nöjda. 
 
Som avslutning skulle matte visa hur jag ser ut när jag hoppar, det var jättefjösiga hinder men jag var ju jättepigg så det var kul i alla fall. Hoppade i full fart - wiiiiiie!
 
 
Onsdag: Den här dagen var det lite tråkigt sånt där dressyrjobb igen, men ett väldigt kort pass så det var okej. Jaja, nu ska vi inte prata mer om det utan nu ska vi snacka om det roliga!!!
 
Torsdag: Nämligen DENNA DAG! Matte tog med mig ut på tur, ÄNTLIGEN! Som jag har längtat. Vi fick med oss min blivande hagkompis Gullan och hennes matte som sällskap och jag var jättesnabb i skritten och fick hållas in, men jag var ju så glaaaaad. I alla fall, först skrittade vi jättejättejättelänge på asfalt sen kom vi in på en väg i skogen och då började vi trava. Jag satte iväg i min specialar-solvalla-trav med giraffhögt huvud, det är ju bästa stilen LÄTT! Vi travade ganska länge och sen skrittade vi en stund igen. Sen kortade matte upp tyglarna och sa åt mig att galoppera och vi bra drog iväg! Och vet ni? Vi galopperade JÄTTELÄNGE!!! Först fick jag inte galoppera så jättefort men sen lät matte mig öka mera och vi sprang fort fort och jag var så glad. Detta var bästa dagen på länge! Jag blev svettig och nästan lite trött och var så himla nöjd när jag gick ut i hagen efteråt.
 
Idag: Idag regnade det jättemycket så när matte tog in mig drog hon av allt vatten från min päls och sen packade hon in mig i 2 fleecetäcken och mitt regntäcke så jag skulle torka. Jag fick stå i boxen och äta lite och blev jättevarm men det var mysigt för jag var lite kall om ryggen så jag sjönk ihop med den när matte drog över den innan täckena kom på, så det var skönt. Sen gjorde hon i ordning mig och Rebecca var också där och skulle rida min kommande hagkompis - snyggingen Oricks som kallas Åke. Sedan red matte mig i ridhuset med Rebecca och Åke, och jag ville verkligen tacka matte för gårdagens tur så jag var jättefin och dressyrig, bar mig själv och la mig inte på bettet eller någonting och matte var jätteglad.
 
 
Gotländska gnägg från Martinique (ja, än är jag inte smålänning nej!)
 
 
 

Hestrabo

 Sådär, nu är jag hemma i Hestra igen. Allt är sig likt och ändå är allt förändrat. Med i transporten hem hade jag finaste Martinique, som numera bor i ridskolans privatstall, tio minuter med bil från där jag bor. Hon älskar sitt nya stall, med höga dörrar och god mat. Snart ska hon få hagkompisar också - ännu bättre!
 
Saknar Sindarvefolket varje dag. Men vi ses igen till sommaren :)
 
Har inte så mycket mer att skriva nu, ni kan väl njuta lite av den fina designen som Sophia Ljungdell gjort till mig, jag kunde inte hålla mig längre Sophia ;)
 
Hörs snart!
 
MQ's nya stall :)
 

:)

Long time - no see :) Återkommer snart med ett bildblogginlägg med det senaste som hänt. Men orkar inte ladda in alla bilderna just nu. Så tills vidare; mitt favoritcitat ur en av mina favoritfilmer; "RENT". Vad säger ni, Jossan & Sofie m.fl, det är väl det här vi hästtjejer är?! ;)
 
 
 
 
 
 
 
;)