Mitt 2013

Januari
Året började hemma i Hestra. Spelade med Redeem, red privatlektion på Gracja och hängde med vänner. Åkte tillbaka till Gotland, red mycket på Bibbi, besiktigade Martinique, flög i en snöstorm till Bromma och vidare med pendeltåg ut till Husby, bodde på hotell med Lollo och några mer i släkten, gick på bröllop, kom tillbaka till Gotland och blev ägare till Martinique den 13/1. Red en massa. Det var lite sjukstuga på gården, mycket förkylningar och feber men mycket mycket skoj.
 
 
Februari
Red mycket på MQ förstås, o även Hera och Bibbi. Hade lite problem med ryggen, bakade mycket med Jannie och Jossan, MQ blev halt, jag fick en lätt hjärnskakning då jag råkade stå i vägen för en bal som således hamnade i mitt huvud, promenerade MQ samt dörr- och lasttränade henne, körde snögalopper på Hera med Jannie på Gåva, åkte till veterinären med MQ.ade lite problem med ryggen, bakade mycket med Jannie och Jossan, MQ blev halt, jag fick en lätt hjärnskakning då jag råkade stå i vägen för en bal som således hamnade i mitt huvud, promenerade MQ samt dörr- och lasttränade henne, körde snögalopper på Hera med Jannie på Gåva, åkte till veterinären med MQ.
 
Mars
Mycket uteritter, övade massor av longering - helst med Titania eller Pelle som är stjärnor på det där, blev oväntat kär i fjordingen Felix som sällan är någons absoluta favorit men är en kanonhäst, åkte hem en sväng på ledighet då jag spelade med Redeem, myste runt med vänner och lillebror och red ridskolans nya häst Silva en del. 
 
April
Mådde rätt dåligt psykiskt men hade ändå väldigt bra och roliga om dagarna för det mesta. Tog hästskötarexamen, var på Johan Falk - Kodnamn Lisa med bäst J&J, sa hejdå till Jannie som flyttade hem och blev saknad, firade Ingelas födelsedag med Lisa och Jossan på restaurangen Surfers där alla servetörerna var ögongodis med snygg stil och som satt på huk vid bordet när de tog emot beställningarna, fick hem Kummin till mig igen och red honom och MQ mest, började ha knattelektionerna mer ofta och älskade det, red Calle en del.
 
Maj 
Sofie kom till Sindarve och blev en ny given part i arbetslaget, det var kastration av småhingstarna, körkurs, tävlingar, 24årskalas för Jossan, Lipton föddes, akutenbesök, uteritter, och ridning av treåriga fjordsen Heidi och Mirk.
 
Juni
Lite fler akutenbesök, låg på sjukhuset en natt, var hemma en sväng igen, lägrerna började och jag hade hand om knattarna, växte i rollen som ridlärare, var i Visby med hela personalstyrkan på en trevlig kväll, Jossan bröt knät..., lägrena fortsatte.
 
 
Juli
Hade fler läger, hopptränade MQ en gång i veckan för Lisa, Jannie kom på besök, blev fotad mycket med MQ av duktiga Filippa och Sophia, hade en ledig dag då jag sov på hotell och fick oväntat och välkommet besök av Jossan, Filippa och Sofie som drog med mig till Joda för käk.
 
Augusti
Var med Lisa på dressyrmeeting i Strängnäs medan MQ hade det livat och hoppade med Jossan, var på tonerspel och eldshow med Jossan, Sofie och Jana under medeltidsveckan i Visby, fler läger, blev överraskad av en utspark för mig och Jossan på fin restaurang - tur att vi var duschade! Visade hästar på fjordutställning på Silikaten, hade timecapsel-seremoni med Jossan, Sofie och Lisa och jag och Josan överraskade med en avtackning med superbuffé på Sigvalde för de anställda. Åkte hem från Sindarve efter tårfyllt farväl, med MQ i lådan bakom bilen. Började med lektionerna hemma samt jobbet i kyrkan, myste runt med vänner.
 
September
Jobbade, red, inledde tisdagsuteritterna med Rebecca, blev sambo med katten Elsa, sjöng en del i kyrkan, var på bokmässan med Anna och även träningsläger med måndagsettan. 
 
Oktober
Jobbade mycket på olika jobb, snickrade med pappa bland annat, och i övrigt var jag mestadels i stallet. Den sista oktober drog jag, mamma och lillebror till Israel.
 
November
Började månaden i Israel, jobbade sedan vidare hemma, tävlade mycket med musikalen som blev väldigt lyckad, började jobba på TOOLS, var på Jens F-clinic med Tova och Malin, och drog till Stockholm och Jossan för att äntligen få träffa henne och Sofie igen.
 
December
Bra start på månaden hos Jossan, Stockholm International Horseshow, jobbade vidare, red en del på finaste lilla Natala, var med i luciatåget på min fina MQ, roadtripade med Tova till Värmland för att kolla på en häst åt henne, sjöng på midnattsmässan på julafton, hade stalljouren på nyårsafton.
 
Har inga som helst bilder på datorn från december så avslutar med en bild på mig och mitt hjärta. Min bästa investering under 2013, under hela livet faktiskt för jag fick en vän, en läromästare, ett energipiller och en stöttepelare.  Tänk att man kan känna sån eufori av en sådan grej som att sitta på sin egen häst...det tror jag bara mina hästbitna vänner förstår! Jag kan inte inte sluta pussa, krama, klappa och prata babyspråk med henne. Älskade finaste pållan, vad hon gör mig glad! Inom en inte allför avlägsen framtid hoppas jag kunna ta en eller ett par miniMartiniquear efter henne att ha för framtiden, för hon är verkligen en häst man vill avla på! Kämparglöd, fantastisk inställning till arbete, oerhört snäll, lugn, tålig och vänlig. Det går inte av för hackor. Inte hos mig i alla fall. Under våren nu ska hon få hjälpa mig att hoppa lite högre höjder än 70-80 i hoppningen och inom dressyren kommer vi förmodligen att tävla i DIV 3. Ser fram emot våren jättemycket, hon kommer lära mig massvis! 
 
 
 
 
 
För att summera 2013 vill jag säga; mådde skit och mådde kanon, lärde mig leva, lärde mig mycket om mig själv och om andra, vann vänner för livet, upplevde saker som stärkt mig för all framtid, fick pröva på att vara ridlärare och älskar det. Jag har slutat vara någon annan än mig själv det här året, och det tänker jag fortsätta med. Och jag tänker fortsätta njuta av livet, och umgås med de jag älskar bäst. Åh, 2013 har verkligen varit ett turbulent år, men det har nog varit det bästa året i mitt liv!!
 
 

Man måste dö några gånger innan man kan leva

 
Förbannat svårt att va positiv just nu. Skulle behöva den största dosen Evelina Nyström en människa nånsin kan få. Om hon fanns i tablettform skulle jag svälja en hel karta piller, en hel flaska om hon fanns att köpa flytande på ica. 
Men, om en vecka, kommer vi att ses. Om allt blir som planerat vill säga.. men just nu, så går ta mig faan INGENTING som planerat. Vågar inte hoppas på något, för tydligen är det meningen att allt ska gå åt skogen till slut iaf. 
Saknar iaf min fina vän och hoppas vi kan ses som planerat nästa helg, och att vår bästa Janni också joinar in <3 
 
 
 

Grön

Jag fick BÄSTA julklappen av Jossan! En mössa, en gröööööön mössa. Den är så grön att det kittlar till i magen och man bara älskar den och alla kollar på en lite konstigt först men det skiter man i :D åh den är bäst!
Fick en T-shirt av henne också, med en påminnelse om något av det viktigaste hon lärde mig under 2013. Att problem kommer - sånt är livet, fortsätt le, ta inte så himla hårt på allting!
Det lever jag efter nu, det ska till ganska mycket innan jag blir modfälld numera. Stärkt i psyket och i tänket!