Lite bilder från de senaste dagarna

Mitt feta snygga blåmärke jag fick när jag halkade på en isfläck på gödselstacken // Martiniques fina plåster på kliniken idag där hon fick ett hjärta av veterinärassistenten Carro
 
Kummin visar sin charmiga sida // Finaste hingsten Hugo
 
Red hem Finess och Balsa från skogen
 
Mupp-glad-av-det-fina-vädret-Jag x2

Pondus

Jag behöver lära mig att ha mer pondus. "Mer gubbe med stor mage!!", tyckte Lisa. Vi har tränat massor av lastning och in-ut genom dörrar med Martinique idag, och kommit fram till att jag är alldeles för snäll. Som Lisa uttryckte det; "Du är nöjd och berömmer henne även om hon inte gör det som du bett henne om, för hon gjorde i alla fall inte TVÄRTEMOT vad du ville." Och visst har hon rätt. Jag har samma problem med att diciplinera min yngsta vovve Lovis, som har ett dubbelt så hårt psyke som mamma Bella, som man bara behöver blänga lite strängt på för att hon ska bli full av ånger och "be om ursäkt".
 
För att bli bättre i min hästhantering (och även med hundarna) måste jag börja:
• Sträcka på mig
• Ta plats, sätta mitt område som jag inte rubbar på
• Bestämma mig för vad jag vill
• Visa att det jag bestämt mig för är det som gäller
• Lita på att hästen följer
• Genomföra 
samt
• Lära mig bli arg
 
Det där sista har jag svårt för. Jag är sällan arg. Blir jag irriterad är jag ofta det en kort stund och omvärderar sedan till att felet ligger hos mig. Men det kanske inte ALLTID gör det?! Kollegorna sa till mig att om jag lär mig att bli arg, så kommer det hamna på den nivån att jag i alla fall blir bestämd, och det behövs, inte minst med min lilla häst. 
 
Jag stod inne med MQ i transporten vid flera tillfällen, då vi lastade 4 ggr idag, (hennes rädsla för att slå i huvudet gör att hon tycker att själva processen att gå in och gå ut är ångestladdad, men väl inne står hon jättetryggt och snällt) och skulle backa ut henne, tryckte på bogen och sa "back".
- "Be en gång snällt, sen säger du till henne en gång, och sen ryter du om hon inte lyssnar", sa Lisa.
Jag röt...trodde jag ja! Tydligen lät det bara gulligt och halvhjärtat haha. 
 
Men får ta tag i det där, lära mig :D
 
 
Min fina vän Lollo skrev för en stund sedan till mig:
"haha hade du kunnat tro det för typ ett/två år sen att du skulle spendera varje dag med att galoppera på ängar med fjords?"
Nej det hade jag verkligen inte kunnat tro. Inte heller att jag skulle susa fram barbacka som ingenting, eller rida med handhäst, eller leda/rida hingst, eller ryta på stegrande hästar bredvid mig att de ska skärpa sig, eller hjälpa till att rida in unghästar osv. Sindarve har verkligen givit mig SÅ mycket!! Och jag är glad för varje dag jag får vara här och lära mig mera :)
 
Min fina prinsessa Bella, som inte behöver minsta lilla ryt för att göra som man vill
Och hennes obstinata dotter ;)

 
 

5 drömtrollformler

Om jag fick välja 5 trollformler från Harry Potter-böckerna skulle jag välja:

Accio: locka-till-sig-besvärjelsen. Fatta vad bra för alla oss som alltid slarvar bort saker!

Locomotor: för att få saker att sväva och ta sig dit man vill. Ytterst praktiskt med tunga balar, tvättkorgen, högen med böcker man ska bära med sig etc.

Muffliato: som gör att ingen runt om en här vad man (och ens vänner om de inkluderas) säger.

Utvidgningsförtrollningen Hermiones använder för att göra att typ ALLT ryms i hennes lilla lilla handväska, mycket praktiskt på resa :)

Reparo: laga saker, perfekt för oss lite klantiga ;)

Någon som kan lära mig dessa?! Haha :)