Jag tror mitt hjärta blöder...

 
 
Min stackars älskade prins har blivit drabbad av förgiftning från alsikeklövern... I lördags när jag kom till stallet sen em så märkte jag direkt att han inte var okej. Han var stressad, ville inte äta, höll på och skrapa i boxen och röjde runt. Hela tiden ville han skrubba sin mule och bläs mot väggar, krubba och framben. När jag kände på den var den varm, svullen, öm och hård.. Hela hans underbara rosa nos. Tempade men ingen temp. Försökte ställa upp han på stallgången och borsta men han trampade runt konstant och höll på att riva stallet. Vi gick ut och gick en stund men han var fortfarande väldigt orolig och inte alls sitt vanliga coola jag. Lät han trava och galoppera av sig en stund på lina i ridhuset. Ringde x antal telefonsamtal till mina hästkunniga vänner och pratade med andra hästägare i stallet. Gemensam misstanke: förgiftning av alsikeklövern. Förekommit två fall i vårt stall tidigare år. Liknande symptom. 
En timme senare när han kom in i boxen rullade han sig tre gånger på rad, snurrade runt och skrapade. Jag satt förtvivlat och vakade i stallet hela kvällen fram till kl 23. Då stod han lugnt och åt sitt kvällshö, och hade surplat i sig en halv hink betforvatten. Övervägde att sova kvar i klubbis för att kunna kolla han under natten. Men nu var han ändå normal så åkte hem tillslut. Vaknade vid 6 av en mardröm att han låg död i boxen.
Dock levde han när jag kom till stallet lagom till utsläpp och var sitt vanliga coola jag. Men mulen såg inte så kul ut.. 
 
Och nu då?... Han har väldigt ont på sin nos, som håller på att såra sönder och fjälla bort. Fortfarande ingen temp och verkar vara sig själv i övrigt, han har fått ett stort uv-skydd på sin nos. Dessutom sprutade vi honom idag med B-vitamin, samt ger B-vitamintillskott i fodret. Kör en dos Proequo i 7 dagar så får vi se hur allt utvecklas. Håller tummarna för höst, gråa moln och mycket regn. Snälla solen försvinn. Eventuellt får han gå i grushage några dagar för att komma bort från klövern, men nu finns det typ inget kvar att beta i hans hage ändå.. Skadan är redan skedd så vi får hantera situationen som den är. Köpte en Aloevera gel att svalka klådan och mjukgöra hans sår med, men han har så ont så det är ett krig att smörja nu...
 
Om någon läsare har erfarenhet av denna förgiftning och sitter på bra tips - kommentera gärna.. <3
 

Sadelkammaren halvvägs

Väggarna fördigmålade! 

Lite FÖRE-bilder

Stallet före:
 
Sadelkammaren före
 
 
Stallet efter invändig rivning
 
Sadelkammaren efter en strykning vit färg och städning: