Sista november

 
 
Helgen blev inte som planerad då Corall passande hade trampat av sig en sko i lördags när jag kom till stallet. Fick bli på med easyboot o lätt longering istället för ridpass.. Igår blev en vilodag o jag spenderade halva dagen på Friends Arena, kollade på fina hästar, dreglade över alla hästprylar på mässan (skit att man är pank) o andra halvan i garaget med min struliga bil. 
 
Idag var min häst en bomb, så när min hovis slagit på tappskon fick de bli rodeo på longerlina innan de va läge att sitta upp för ett lösgörande pass med 100 övergångar. När hästen har massa överskottsenergi brukar jag låta den rasta sig på lina eller springa lös en stund innan man sitter upp. Anser att man ändå inte får något ut av en tickande bomb, eller jo, sadelfasthet. Efter passet skrittade vi ut i skogen, avslappnade, på långa tyglar. Då var han nöjd min lille häst. Man märker verkligen hur han gillar att jobba, och blir sjukt rastlös av vilodagar. Men nästa helg blir det ihopsläpp med ny kompis, då vet jag någon som blir lycklig!
Imorgon ska det vara fint väder så vi passar på att rida ut ett lätt pass.
 
Veckoplanering:
Mån: dressyr ridhus
Tis: jogg ut
Ons: hoppträning
Tors: skritt ut
Fre: jogg ut
Lör/Sön: vilodag/longering
 
 
Titta vad mörk han är här... våren -14! Nu är ansiktet så vitt att bläsen nästan flyter ihop med resten..
 
 
 
 
 

Stopptid

Kom just hem från ridskolan efter att ha haft 5 lektioner. Duktiga elever - duktiga hästar! 
Har satt mig i soffan med Milla&Hjördis medan min lunch blir klar i ugnen. Tänkte läsa nya ridsport som låg i min brevlåda och chilla en stund - sedan rida ut Elton en sväng o göra stallet! 

Ikväll blir det iväg på inflyttningsfest! 

Just nu!

Veckans C

Känner mig överkörd av ett tåg, x10 ungefär..  Vet inte vart ifrån jag ska hämta energi att kriga på?
Hoppträningen i onsdags med C gick bra, med tanke på omständigheterna.. Tågen var inställda, sprang till bussen o när jag sedan skulle byta buss halvvägs...så var den andra bussen 11 min sen! 19:50 klev jag av bussen vid stallet, 19:56 ledde jag en färdigsadlad häst till ridhuset för träning med start 20:00. Allt funkade fint på träningen, dock kändes Corall lite loj och matt. Vi fick ett konstigt stopp på en oxer som höjdes upp till ca 1 m, vi hade hoppat den före fast då lågt. Det var en 5,5a  med kryss o oxer, och sen 4 språng på båge till oxern.. Hörde min tränare säga "bra" precis vid avsprångspunkten o allt kändes super - vägran? Vad hände? Allt var optimalt men ändå stopp? Sänkte ner lite, kom igen, hoppade fint, höjde upp till samma som han stannat på och kom ännu en gång. Stöttade honom med rösten fram, hoppade hur fint som helst. Resten av träningen funkade jättebra o inga misstag eller tveksamheter. Ändå är jag inte helt nöjd med känslan, kan inte släppa att han stannade utan orsak och går o grubblar på varför han gjorde så.. Vid 23:30 var jag hemma o jag minns knappt hur jag tog mig upp i lägenheten och i säng..
Igår skrittade vi ut i skogen och idag fick han en kort promenad på hårt underlag. Planen är vila helt imorgon då jag jobbar lång dag o har insläppet och sen troligen kommer vara mer död än levande. Nya tag på söndag! 
 
Vecka 48
Mån: Dressyr ridhus
Tis: promenad o löslongering
Ons: hoppträning
Tors: uteritt i skritt
Fre: promenad
Lör: vila
Sön: jogg eller longering i ridhuset (om det är ljust ute o fint väder rider vi ut o joggar på slingan)
 
 
Här ser ni 5,5an på hörnlinjen o sen båge ner till gul oxer m planka.