På återseende

Jag kommer nog ta en bloggpaus då jag behöver fokusera på mig själv av olika anledningar. Bli frisk. 
Vet inte hur länge. En dag - en vecka - en månad- ett år. Helt enkelt till inspirationen att skriva här kommer tillbaka :) 

Tacksam att jag mitt i detta har så enormt mycket nära vänner att dela allt med. Som lyssnar, peppar, stöttar och förstår. Som inte dömer! Älskar dem allihop så himla himla mycket!

O så världens finaste man i mitt liv som jag älskar till månen och tillbaka. Trodde såna som han och hans kärlek bara fanns i filmer. Men han är sann!

Saknar dej :) <3

 

Stall Månsgården


Såhär ser mitt stall ut just nu. Det är inte färdigt men det är ändå ganska fint tycker jag. På bilden ovan ser ni först till vänster Sessans box, en 9m2-box alltså stor nog att rymma en häst upp till 170 cm i mankhöjd, men med en Sessan-anpassad dörr så hon ska se ut. 

Jämte Sessan finns en box på 12m2. Stor nog för ett häst upp till 170 cm i mankhöjd att föla i och bo i med föl om det skulle bli aktuellt. Just nu är den dock bara utrymme för hö och rymmer även en förvaringshylla. 

På höger sida står Elton närmast dörren och sedan MQ, båda deras boxar är 9,5 m2. Rymligt och bra!

Som tidigare nämnt har jag valt att inte ha galler mellan mina boxar, jag vill att mina hästar ska kunna ha kontakt med varann även inne och klia på varann osv. 

I stallgången finns 3 fodertunnor med kraftfoder och två mindre hinkar med mineraler och B-vitamin just nu, dem vill jag dock få undan bakom någon dörr i inom en snar framtid då jag tycker det känns otryggt att en eventuellt lös häst kan komma åt dem. Här finns även en täckeshängare med Sessans täcke fäst på hennes vägg eftersom hon inte kan nå hängaren. Skulle en större häst flytta in där får man förstås flytta på den då det är förbjudet att ha sådana hängare så att hästarna kan komma åt dem pga risken för att de ska fastna med käken. 
På samma vägg finns också en hängare för grimskaft och en cykelkorg med skydd och boots. 

Jämte MQ finns ena skötselplatsen med uppbindningsmöjlighet. Här finns MQs och Eltons täckeshängare med deras täcken och grimmor. Även en liten whiteboard, en uppfällbar sadelhängare att hänga sadeln på när man gör i ordning hästen för ridning. 
I utrymmet i väggen finns tre hinkar, en till vardera häst med deras borstar i. Skulle absolut kunna ha samma borstar till alla men hatar när det blir ljusa fjordhår på MQ och tvärtom, det stör mig i borstningen och då är det lättare att de har varsina. 
Här finns också en slang så jag kan använda vatten inne i stallet. 

Precis intill skötselplatsen finns en stor kista med förvaring för täcken som inte används under den säsong som just pågår, och som också är perfekt att sitta och vila på ;) 

Jämte sessan finns också möjlighet att binda upp en häst vid skötsel, och annars förvaras där skottkärror, grepar m.m 


I en väl låst sadelkammare i anslutning till stallet finns sadlar, träns osv. 

Kvar att göra i stallet just nu;
- måla färdigt
- fixa klart fönstren på sessans sida
- dörr in till foderboxen

Vad tycks?! :)