Ett år av kärlek

För ett år sedan begav jag mig något nervös iväg i min vita 940 med Milla i bagagen mot Anderstorp där jag skulle träffa Martin. Han hade bjudit hem mig till sig på pannkakor och det var första gången vi skulle träffas på riktigt. Vi hade setts en gång förut på Hästens Dag men det hade jag knappt reflekterat över för det var så mycket annat att tänka på den dagen.

Hur som helst käkade vi pannkakor och inte vilka som helst utan vad som visade sig vara de godaste pannkakor jag någonsin ätit och jag började verkligen bli intresserad av den där snälla killen i vit T-shirt. Inte minst också för hans gulliga sätt mot Milla. Sedan gick vi en promenad, jag vill i alla fall minnas att det var i den här ordningen. Vi pratade och skrattade och jag kände mig avslappnad.

När vi kom tillbaka frågade han om jag ville hänga med upp till lägenheten en stund till och jag tackade ja. Han har i efterhand berättat att han blev glatt överraskad av det svaret.

Vi hamnade framför tvn och såg programmet "tv-soffan" och skrattade hejdlöst åt människorna i programmet och hade det supertrevligt!

Efter det åkte jag hem och hemma skrev jag ett sms där jag tackade för ikväll och skrev att han var fin, han svarade något artigt gulligt tillbaka, och jag smsade några av mina vänner att jag var såld. Fullkomligt såld på denna Martin. Något hade väckts inom mig som jag inte kände igen och på något vis visste jag där och då att det var han som jag saknat i mitt liv!

Nu ett år senare är jag om möjligt ännu kärare och älskar honom över allt. Jag är så glad att han var modig och bjöd mig på pannkakor, för det förändrade hela mitt liv.

Tack för att du finns i mitt liv Martin Tullander, jag ser fram emot att dela varenda dag med dig så länge jag lever <3

En stort steg för den hopprädda

https://youtu.be/9rsY8YvrAn4

Här kan ni se rundan från i söndags då jag för första gången hoppade bana med Elton. Det är första gången både han och jag hoppar på åtminstone 2,5 månad och första gången jag hoppar bana på evigheter!

Hinder ett och två kom vi bra på. Hinder tre gav jag honom en taskig väg, han hoppar jämfota för att reda ut mitt misstag och susar med spetsade öron mot hinder fyra som blir bättre. I svängen till hinder fem blir han lite stark men går att trycka av lite diagonalt över hindret och blir bra och han byter galopp efter landningen (det hindret syns ej bakom banpersonalen på filmen) och styr vidare mot hinder 6 där vi kommer lite nära och han landar i fel galopp men kommer ändå ok på näst sista hindret och jättefin på sista hindret!

Pigg och framför allt väldigt glad fjordpojk och en ryttare som log hela rundan vilket är ganska anmärkningsvärt hos en hopprädd markbunden dressyrtant som jag. Men det var väldigt roligt!!

Väl hemma fick han ut och gå en promenad med stallets nyaste tillskott Brio som sällskap. Kul med två fjords nu!

Dagens

Idag fick hästarna markarbetspass. Riktigt svettigt. Corall först ut
 
Va bara tvungen att väcka honom först...
 
Han fick en snokrem idag - såg tungan ute lite för många gånger igår för att det ska kännas ok att rida vidare på engelsk nosgrimma, så satte på den nedre remmen löst för att stabilisera.
 
Upplagda travbommar, litet räcke på volt med bom före och efter samt två räcken av typen ovan med bommar som en spets för att hoppa rakt. Första gången jag testa detta på corall... Han tittade massa första gången vi kom emot och hoppade höööögt över. Haha, men slappna av efterhand O då höjde vi till ca 90. Syftet var att få honom att hoppa rakt, vilket funkade. 
Buster fick göra övningen pp volten och en linje oxer-räcke på långsidan. Hoppningen va okej men ffa så var han ruskigt fin på marken idag! aldrig fått så bra trav i honom tidigare - satt ner och det svingade verkligen genom ryggen varje steg, underbart!