Den känslan!

Den känslan när älskligen kommer hem efter 4 dagar på Island <3 Var uppe för sent igår för vi hade massa att prata ikapp, han visade filmer och bilder från resan. Ikväll kommer vi inte ses för jag jobbar fram till 00:30. Innan dess blir det privatlektioner, rida ut Corvis i solen och sedan direkt till jobbet kl 17. Går in på tredje 7-dagars arbetsveckan och måste l'ägga på sista krutet för slutspurten för att orka fram tills söndag. Corall får vila imorgon för jag kommer vara mos i huvudet o kroppen efter 4 timmars sömn, stalljobb och sportlovsläger. Tur att solen skiner och man känner att våren är påväg! 
 
 

Efter regn kommer solsken...

....eller något åt det hållet iaf :) Idag var Corall riktigt fin att rida och den där dåliga känslan från i tisdags bortblåst! 
 
Vi hade 5 travbommar på båge samt ett cavalettiblock vid X, så det var markarbete på schemat idag. 
 
 
Vi har ju haft 4 dagars paus från varandra. Vila, promanad och longering för att nollställa kraven. Idag så kom vi till så bra arbete utan motstånd eller frustration. Efter uppvärming i alla gångarter jobbade jag på en stor volt över travbommarna, på den delen där det inte låg bommar red jag skrittövergång. Efter jobb av detta i båda varven bytte jag ut övergången mot en 8-volt. Fick fin känsla i traven, bra takt, stöd och lösgjord häst i båda sidor.
Efter lite skrittpaus tog vi tag i galoppen. Jobbade över blockhindret i båda varven. Normalt när jag trimmar galoppen blir han lite "sur" och studsig för att han tycker det är så jobbigt när jag kräver mer av honom. Men det funkade jättebra att jobba detta och samtidigt rulla på blocket. Han får ett sånt sug i galoppen så han glömmer att han måste jobba och ta i lite till. Väldigt bra jobb helt enkelt. 
Testade som avslutning att jobba en stor 8 över blocket med byte över hindret varje gång. Inte testat detta alls med Corall innan, men han brukar ju byta galopp över hinder i en bana. Fungerade jättebra och jag kunde till och med sätta upp för bytet till den nya galoppen på samma vis som man gör när man rider vanliga enstaka byten utan hinder. Ibland bytte han inte men det var ffa för att vi fick dålig distans och tappade tyck eller för att jag fastnade i vänstertygeln när vi bytte till vänster. 
Avslutade honom på stora serpentinbågar och hade en kalas känsla i traven. Såndär så man aldrig vill sluta rida. Älskade häst <3
 
Hade ju utsläpp och lunchfodring i stallet så ägnade mig åt att putsa all utrusting också innan det var dags för privatlektioner på em. Första hästen är ung så den brukar jag rida regelbundet för att utbilda vidare och underlätta för ordinarie ryttare. Det var lite disskussioner kring kraven och han har en liten räv bakom örat men är ändå väldigt nöjd med resultatet. Roligt att få följa en ung lovande häst och känna hur han blir starkare och bär sig bättre och bättre. Andra ekipaget var nytt för mig men en fin, också ung, ponny med framtiden för sig. Med nya ekipage brukar jag direkt analysera starka svaga sidan och sedan jobba utifrån det. Samt att ryttaren rider i rätt tempo, hittar takten och därmed även balansen. Dessutom fokus på ryttarens sits som är en förutsättning för korrekt inverkan. Kul med ekipageträning och kunna coacha dem framåt.
 
Nu har jag slängt i mig lunch och ska ta tag i allt jag inte hunnit i helgen. Diska, tvätta, städa, duscha, handla mat... Sent ikväll kommer pojkvännen äntligen hem så målet är att orka hålla sig vaken tills dess. Men jag har ju att göra så det ska nog gå bra :) 

Trimma dressyr

Äter en sen lunch efter stalljobb och 4 lektioner. Solen skiner och jag taggar åka till Coralls stall, ha intaget, mocka + fixa allt åt C och Strongen, städa klubbis och sen (äntligen!) rida min prins. Sjukt ridsugen efter att inte suttit på honom sen i tisdags. Red en av mina elevers D-ponny idag som blev jättefin tillsist och kände hur trimsugen jag är. MÅSTE försöka ta tag i att rida för dressyrtränare. Men vem? 
 
Jag, Sofia och bästa Ingrid Jerlin. Där snackar vi aha-upplevelser!
 
Egentligen älskar jag att träna dressyr. Jag är ju en liten dressyrnörd på insidan av min hoppiga look. Red ju ändå mest dressyr på min C-ponny så det sitter väl i därifrån. Och ja, ett år som dressyrkandidat borde ju också satt vissa spår ;) Men för mig är det så viktigt att det känns rätt. Att vi bemöter problemen på samma sätt, har samma tänk kring hur hästar ska jobbas och inte pressar för hårt men endå kommer igenom. Jag har ett par dåliga erfarenheter av dressyrtränare som inte alls passat mig och då blir jag förvirrad, passiv i min ridning, tappar känslan och är missnöjd. Inga aha-upplevelser där alltså.