Ridning

Red Elton imorse, hade Novabettet på o tyckte han verkade väldigt tillfreds med det! Rebecca hjälpte mig på slutet så jag verkligen fick igenom sidorna på honom genom sluta och förvänd sluta på volt! Då blev han jättefin! Ska bli kul att jobba vidare med det imorgon på lektionen! 

Igår red Disa lilla Sessan i ridhuset, och det gick så himla bra! Skritt trav och galopp. Fin liten poooni!
Biggles tittade in med sina ryttare också det var två pytteponnyer i ridhuset hihi <3

Dax att bli vuxen

Tänkte om lite med Coralls veckoplanering. Han fick två lugna dagar efter onsdagens hoppträning. Igår fick han löslongeras 5-10 min på utebanan följt av skogspromenad. Han var seeeeg och trött. Tur att jag inte red, inte alls läge när han uppenbart kände träninsvärken i kroppen.
 
Idag däremot så trimmade vi! Totalt 15 min aktiv ridning, men då fick han minsann jobba. Eva sa åt min i onsdags att knåda igenom honom mer, tänka lite "tysk beridare" och få loss honom bättre i sidorna. Helt enkelt höja upp kraven ett par snäpp. Efter uppvärming i alla gångarter utan krav, fokus på bjudning och nosen framme så jobbade vi volter och åttor. Komma runt innerskänkeln ordentligt och upp på yttertygeln. Gjorde ett par fattningar från skritt och växlade tempo i galoppen. När han ska tas tillbaka så ska huvudet upp och bakbenen in, kändes helt ok idag. Han blev mjuk och fin i sidorna men det efter endel protester som bock, spark bakut och studs. Jobbigt att bli vuxen. Klapp klapp på halsen och en liten skrittrunda ut. Hela ridpasset var nog 35 minuter bara, men kändes som bra lösgörande inför morgondagens markarbete. 
 
Hippe, 6 år, underbara häst <3 Unghäståren är underbara men härligt att ha en vuxen häst att kunna trimma på :)

Tre saker

  • När jag har lektioner, vanligtvis är det ju 4-5 st på en kväll, med 6 elever i varje grupp, och EN av dessa elever är missnöjd/ledsen med sitt ridpass.. Så är hela min kväll förstörd. Och natten och dagen efter, hela veckan och gången därpå som jag träffar eleven och har ridgruppen igen.. Jag kan inte släppa att denna ENDA person blev missnöjd/ledsen även om de andra ca 25 eleverna var supernöjda på sina lektioner. Får en enorm skuldkänsla och knut i magen om detta händer. Sämsta ridläraren och en vidrig människa.
  • Har väldigt svårt att svara i telefon på ett telefonnummer som jag inte känner igen... Låter det istället gå till telsvar och ringer upp när jag vet vem det är och vad personen i fråga vill. Har blivit jagad lite för mycket av anledningar som egentligen inte jag kan rå för.
  • Lever med ständig oro att något ska hända Corall. Skada sig eller råka ut för olycka. Är EXTREMT noga med allt kring honom, måste erkänna att ja jag är överbeskyddande och överförsiktig. Det första jag gör när jag ser honom är att kolla igenom varje del efter sår, värme svullnad eller något onormalt beteende som tyder på att han inte mår bra.