Ridplaner

Hallå i våren! Imorgon är det första april och det känns som man kan pusta ut och säga att nu blir det ingen mer snö utan bara varmare. Hmm...bara för att jag skrev det blir det säkert snöstorm i natt men men... ;)

Tänkte skriva ett inlägg lite vad mina planer är för mina hästar just nu och inför sommarn och sådär. 

Martinique: Under sensommarn ovh hösten red jag henne ca 4-5 dagar i veckan, mest uteritter. Sedan under vintern har hon ridits ut ca 2-3 ggr/månad och vilat resten och varit ganska nöjd med det. Men nu under våren och sommarn hoppas jag kunna sätta igång henne lite mer så hon går ca 4-5 dagar i veckan igen. Förhoppningsvis får jag lite hjälp av min svägerska som jag tror kommer passa MQ som hand i handsken. Martinique håller ju inte för träning och tävling längre men att joggas lätt och rida ut går finfint, även om bakbenen försvinner ibland. 

Elton: Elton har egentligen vart igång hela tiden fram till jag blev dåligt men nu stått nästan helt i en månad. Han ska igång under våren igen och sommarn vara så pass igång att vi rider dressyrträningar igen, och hållas igång hela sommarn och in i höst. Tävling tror jag inte det blir pga min nervositet men vi får se. Träna ska vi göra i alla fall:)

Sessan: Disa har ridit Sessan ca 1-2 dagar i veckan de flesta veckor, uteritter eller lite på gårdsplanen. Sessan följer också med ut som handhäst om man rider ut Elton och MQ och det funkar skitbra. Vill helst hitta en liten rockard och kunna köra henne lite, får se om jag lyckas :)  Hoppas också kunna ha med henne på mina knattelektioner på ridskolan det sista nu terminen ut och även i höst, samt hitta någon eller några mer medryttare på henne så hon får jobba ur lite av all sin energi. För hon har MYCKET energi.


Ingen av mina tre behöver särskilt mycket mat, de är lättfödda och ligger alla i en möjlig riskzon för fång även om ingen av dem haft det. Därför kommer de släppas på bete sent då gräset blivit långt och mindre kraftigt och helt enkelt tappat mycket av sin energi. Fram till dess får de äta det gräs som kommer upp i vinterhagen :) 

 

Easter


Har haft en väldigt fin påskhelg där yrseln varit bättre och mindre påtaglig. Idag är jag däremot sämre men hoppas på bättring under dagen om jag tar det lite lugnt! 
Min bättre hälft är iväg o tränar cross o jag har inte kommit ur sängen än förutom en sväng när jag tog ut hästarna och kissade hunden, men det är strålande sol så ska försöka pallra mig upp och få lite strålar i ansiktet ändå! 
Sjukskriven även veckan som kommer så blir att ta det lugnt och försöka bli bättre så mycket det bara går! 
Ledsen att bloggen är tråkig just nu, men ska försöka komma på nåt att skriva om! 
Kan också hälsa att Jossan har det toppen på Gran Canaria! 

Svar på kommentar


Nipre
IP: 94.22.184.107

Du har rätt tycker jag. Inte ska man försöka dölja hästens skadehistoria. Men om jag får fråga (du behöver inte svara om du inte vill och Eve får också gärna svara om hon vill): 

Om ni någon gång sålde era hästar och den nya ägaren inte skulle tycka om att ni har skrivit om (eller lagt bilder på) hästen (skadehistoria eller annat, även positiva saker) i bloggen, skulle ni radera alla de inlägg som handlar om den hästen? 


Svar:

Intressant fråga, men ja det tror jag att jag skulle göra om nya ägaren ville det. Nu tycker jag att jag skriver mest positivt och min/mina häst/hästar men om det är ngt en ny ägare vill ska tas bort så accepterar jag det. Man kan ju skriva det man vill om sin egen häst, men andras hästar ska man ändå kolla med ägaren vad de tycker är okej :)