Skritt

Idag hade jag tänkt rida ut Elton i alla gångarter men då jag ändrade planerna för morgondagen till att åka o rida lite dressyr på en ridbana på ridskolan (ska ändå köra Brio dit eftersom Disa ska rida honom på lektion) så tyckte jag att lite dressyr i skritt lämpade sig bättre idag.

Elton blir SÅ fin av de pass jag dressyrar i enbart skritt. Försöker rida mycket tempoväxlingar, och växlar ställningar höger vänster och olika små övningar hela tiden. Håller hela tiden igång huvudet på honom med något nytt och ser till att jobba kroppen, jag har svårt att få honom att ta högerskänkeln, o han trycker gärna ut vänster bog och höger bak men i skrittdressyren brukar jag få honom ihop i ramen och mellan hand o skänkel o lyhörd för hjälperna. Skänkelvikning för vänster skänkel, in i en volt åt vänster, rakrikta, flytta för höger skänkel, räta ut. Åttvolter med växlande höger-/vänstersluta i båda voltvarven och samma med höger-/vänsteröppna. Serpentiner med halt på mitten av raksträckan. Osv osv osv. Han blir som smör i kroppen i slutet av passet och frustar massor! 😃😃😃

Resten av veckans plan ser ut såhär:
Tisdag: dressyr ridbanan
Onsdag: uteritt skritt
Torsdag: uteritt alla gångarter - avsluta med lite lösgörande på åkern.
Fredag: Dressyr på åkern eller ridbanan i lövåsen
Lördag: Alexandra rider hoppträning på honom
Söndag: Uteritt skritt

Bild på Rebecca & Elton ❤️

Kommentarer :

#1: Nipre

Kan du rida en bra och lyckad dressyrpass enbart i skritt på alla hästar eller är Elton ett undantag? På ridskolan rider börjar vi oftast att rida lätt (efter att vi har skrittat fram med långa tyglar förstås), vi rider lätt i några varv och sen börjar vi jobba i trav. Vi rider volter, bågar, skänkelvikningar, raka linjer (t.ex. medellinjen) osv. Beroende på lektionens tema. Men ibland börjar vi jobba i skritt, oftast skänkelvikningar, övergångar (skritt-halt-skritt) eller ställer hästen inåt eller utåt på raka spår. Och först efter det börjat vi rida lätt.

Jag tycker att man får bättre känslan med hästen först efter att man har börjat trava. Och det gäller för alla hästar på ridskolan, oberoende hurdana de är (pigga och framåt eller världens lataste, nybörjarnas favoriter).

När du håller lektioner, brukar ni rida mycket i skritt? Och speciellt brukar ni göra uppgifter i skritt innan ni börjar trava?

skriven

Kommentera inlägget här :