hoppträning

Igår var det äntligen hoppträning igen för Mia. Jättekul för hon tyckte det var stor skillnad o utveckling på corall från sist hon såg han. Vi gjorde väldigt bra övningar, ska försöka förklara.
 
uppvärming var förvänd galopp på fyrkantspåret. Vi red i rätt galopp (vä i vä varv tex) men på långsidan gjorde vi en båge in till medellinjen o sen tillbaka ut till spåret igen. Vänster galopp funkade super, höger va betydligt svårare. Mia undrade om corall hade gjort förvänd galopp innan "-nää vi har bara gjort fel galopp aldrig förvänd" 
Därefter hoppade vi 3 räcken på ena långsidan med 17 m emellan. Dessa red jag o C på 4 språng m fokus på rak linje, mitt på varje hinder samt bjudning utan att jaga. De mer rutinerade red på 5 och till o med 6 språng, när det va lågt. 
På andra långsidan var det ett plank och en oxer med 27 meter mellan och mitt på en bom. Detta var alltså 7 språng totalt, 3 språng bom 3 språng. Skönt att dela upp distansen på detta sätt och att öva på att landa, följa med och sedan sitta upp mot hindret.
Vi hoppade sedan en oxer på ena diagonalen och ett räcke på andra. Lång anridning på båda. Vid långa distanser är det viktigt att jag inte jagar corall, utan sätter galoppen jag vill ha och sedAn litar på att han bjuder. 
Avslutningsvis kopplades allt samman till en liten bana.
Corall skötte sig utmärkt. Vi fick i hemläxa till nästa träning att fortsätta tänka framåt, inte sätta ihop och börja korta. Men Noga med att inte jaga honom när han väl är framme. 
 
Idag fick corall vilodag - välförtjänad tycker jag. Imorgon om skorna ännu sitter kvar skrittar vi ut i höstsolen och bara myser.
 
Nu ska jag och Frankie fortsätta vårt idol-mys. 
Bild från imorse på active stable, formen längst till höger. 

Ett svar

På bilden har han boots på sig i hagen. Han skulle som sagt tävla den helgen och min erfarenhet säger att det alltid är när de verkligen inte får tappa skor som de gör det, och Elton har ibland en förmåga att trampa av sig sina skor (dock inte i närheten av samma nivå som corall xD) - så ibland har han boots i hagen :)

När det blåser

Halloj!
Planerar ett inlägg om Eltons och Rebeccas tävling i söndags, men måste fixa upp filmen på youtube innan dess - och innan dess visa den för Rebecca ;)

Igår var Elton hos tandläkaren (veterinär med tandspecialist-utbildning) och drog ut en vargtand (!!). Han är nog aldrig kollad i munnen innan han blev i min ägo och det är EXTREMT ovanligt med vargtänder på fjordhästar. Men men den har han haft där hela livet så kanske inte så konstigt att han varit svår i munnen och svårriden.
Nu är den i alla fall borta så nu ska han rids bettlöst två veckor o sen pröva bett igen. Risken är stor att det sitter i huvudet på honom efter så många år så att det varken gör till eller från att den är borta, men kanske blir det en förbättring som det blev på min kompis Idas häst där det faktiskt blev en skillnad och en förbättring

Annars då? Det är bra! Jag känner mig lättare till mods, gladare och jobbar aktivt på att bli min egen bästa vän och ge mig själv cred och ingen skit!

Slänger in lite bilder från de senaste dagarna.
Bild 1&2 Elton visar hur man vilar sig i form en morgon då det ska tävlas!
Bild 3: Elton nästan redo för avfärd till tävling!
Bild 4: Brio med yvig man en kväll när jag red honom.
Bild 5: Elton efter härlig uteritt!
Bild 6: Sömnig Elton hos veterinären
Bild 7: Från ikväll. Brio blev friserad av Disa medan jag pysslade om och borstade mina pållar som på grund av blåsten och otrevligt väder fått sova inne natten till idag samt i natt!