hoppträning

Igår var det äntligen hoppträning igen för Mia. Jättekul för hon tyckte det var stor skillnad o utveckling på corall från sist hon såg han. Vi gjorde väldigt bra övningar, ska försöka förklara.
 
uppvärming var förvänd galopp på fyrkantspåret. Vi red i rätt galopp (vä i vä varv tex) men på långsidan gjorde vi en båge in till medellinjen o sen tillbaka ut till spåret igen. Vänster galopp funkade super, höger va betydligt svårare. Mia undrade om corall hade gjort förvänd galopp innan "-nää vi har bara gjort fel galopp aldrig förvänd" 
Därefter hoppade vi 3 räcken på ena långsidan med 17 m emellan. Dessa red jag o C på 4 språng m fokus på rak linje, mitt på varje hinder samt bjudning utan att jaga. De mer rutinerade red på 5 och till o med 6 språng, när det va lågt. 
På andra långsidan var det ett plank och en oxer med 27 meter mellan och mitt på en bom. Detta var alltså 7 språng totalt, 3 språng bom 3 språng. Skönt att dela upp distansen på detta sätt och att öva på att landa, följa med och sedan sitta upp mot hindret.
Vi hoppade sedan en oxer på ena diagonalen och ett räcke på andra. Lång anridning på båda. Vid långa distanser är det viktigt att jag inte jagar corall, utan sätter galoppen jag vill ha och sedAn litar på att han bjuder. 
Avslutningsvis kopplades allt samman till en liten bana.
Corall skötte sig utmärkt. Vi fick i hemläxa till nästa träning att fortsätta tänka framåt, inte sätta ihop och börja korta. Men Noga med att inte jaga honom när han väl är framme. 
 
Idag fick corall vilodag - välförtjänad tycker jag. Imorgon om skorna ännu sitter kvar skrittar vi ut i höstsolen och bara myser.
 
Nu ska jag och Frankie fortsätta vårt idol-mys. 
Bild från imorse på active stable, formen längst till höger. 

Kommentera inlägget här :