Utan glöd

 
I miss her - alot. Här kommer ett personligt inlägg från hjärtat. Känns lite fjantigt på ett sätt att skriva såna här snyftiga inlägg, men det har grubblats en hel del i mitt huvud de senaste dagarna. Och idag hände det 2 grejer som drog upp det ännu mer. Sen är man förbannat ensam, liksom ingen att ventilera med. Så det får komma fram här.
På bilden ovan ser ni Pella. Underbara lilla stoet som jag under en period fick förmånen att rida, träna, tävla o ha som min. Min prinsessa. Sen när jag äntligen fick möjlighet att kunna köpa henne hade hon tyvärr probldm som veterinären inte kunde få ordning på. Hon blev aldrig min. Hon lever inte längre idag. 
 
Corall, min gråa lilla gris, trampade in en sidokappa i hoven idag och gick på tre ben. Morgondagens hoppträning fick bokas av och skon plockas bort och på med jodopaxomslag. Den klantiga hästen, den otursfågeln. Drömmar och planer grusas, som vanligt för oss. Pay o jump på lördag på runsten fick strykas. Nu hoppas vi att denna historien inte blir långdragen. Han som känts så fin.
 
När jag trimmade dagens sista häst i ridhuset på EM kom kvällens tränare in och började bygga. Han är en välkänd etablerad tränare som är hos oss varje onsdag. Jag brukar alltid rida sista hästen medan han bygger så vi brukar småprata om allt kring ridning, träning, tävling, ryttare och strömsholms historie. Ja you name it. Idag frågade han : "vad har du för mål med din ridning nu?" 
Han har ju sett mig rida en hel del, tycker att jag är duktig men mitt namn finns ju inte med på några startlistor. "Var vill du komma nu?" Ärligt? Jag vet inte. När gick luften ur mig? När försvann glöden att ta mig framåt? När jag skadade knät? Vetskapen om att alla landningar efter hinder över 1 m skär av smärta i vänsterbenet. Och att jag aldrig kan hoppa en längre bana utan att haltande lämna den ritten. Eller var det när pella försvann? När man drömt om vad vi skulle uppnå tillsammans. Jag glömmer ALDRIG vår sista träning för Lasse B på utebanan. I juni, 2013. Det va veckan före jag skadade mig. Då jag hade den bästa känslan jag nånsin haft med en häst på en hoppträning. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte söker efter den igen. Varje gång. Varje gång jag hoppar. Men ännu efter 4 år har jag inte ens snuddat vid den igen. Pella finns inte mer och ingen kan ersätta eller matcha henne.
Jag och corall står och stampar. Ett steg fram - 4 steg tillbaka. Bakslag. Tappskor, sår, spark, muskelömhet. Avsaknaden av fjäder i galoppen, han behöver bli starkare... Träna. Träna. Träna. Det går framåt. Men passionen. Drivkraften. Finns den kvar?
 
Jag vet inte. Kanske är det dax att låta någon annan ta över? En välriden, allsidigt tränad 6 åring, sparsamt tagen men med mkt goda kvaliteter och trevligt temperament. En riktigt kompis att ha roligt med och utvecklas tillsammans med. Han är fantastisk min lilla corall, men dagens sko-drama fick bara lusten att sjunka ännu mer. Jag inser att han aldrig kommer bli som pella. Hon är inte en häst som man i första taget hittar en ersättare till. Men han är min kompis och vi har gjort en resa tillsammans i 3 års tid. Och den har varit krokig. Nu vill vi skörda frukten. Testa vingarna. Men käppar i hjulet gång på gång. Och en ryttare utan passion och driv. Vad e meningen då? Som tränaren sa idag: "kanske sitter jag där med en riktigt talangfull liten häst som aldrig får chansen att blomma ut". Jag, som håller corall tillbaka. Kanske borde han få chansen hos nån annan. 
 
 

Kommentarer :

#1: Frida

Vad tråkigt att du känner så :( Så himla tragiskt med pella! Hon va verkligen fin!
Det kanske känns tungt nu men jag hoppas allt löser sig för dig, du är ju grymt duktig!
Ge inte upp 💪🙏

Styrkekramar från Frida :)

skriven
#2: Eve

Det finns ett ljus i slutet av den här tunneln! Du är grym och du och Corall är ett Dreamteam! Att du skulle ha Pella trodde jag länge var en självklarhet men livet ville orättvist annorlunda. Men du fick corv! Och jag tror att ni kommer kunna glädja varann länge länge på den nivå du vill - tävla högt eller rida hemma - oavsett vilken väg DU bestämmer att ni ska ta vet jag att ni kommer nå den. Du är grym! Corv är grym! Fet pepp-spark i röven på dig! <3

skriven

Kommentera inlägget här :