Nördar spekulerar

Här ligger jag sjuk hemma i soffan och hostar lungorna ur mig, så tänkte att vi kan passa på att snöa in oss på lite stamtavlor. Närmare bestämt stamtavlorna tillhörande Sanemoa och Kluring!
 
Vi kan väl börja med Sanemoas mamma Cilke:
Dräktig Cilke, bilder från uppfödarens facebook.
 
Cilke är född 2008 och har poängen 88898 = 41 poäng. Hon har sedan innan Sanemoa två avkommor efter Terne Gutt 278; Cezil född 2012 och Livia född 2015 (88888 = 40 poäng). Som ni kan se nedan är Cilke efter Hugo 179; världens bästa Hugo som är pappa till medparten av Sindarves skolhästar och har över 100 avkommor totalt. En oerhört vacker och användbar hingst med fina kvaliteter och snällare än någon annan hingst jag mött. Hugo var lätt att bli förälskad i precis som hans avkommor jag arbetat med på Sindarve är lätta att älska. Trygga, användbara, arbetsvilliga, vackra och godhjärtade.
Cilkes morfar Alexander Lukas är pappa till medparten av de vinnare jag såg i inbjudningsklasserna på FjordSM i år, en häftig hingst som kan bidra med lite explosivitet och nerv.
 
 
Och Sanemoas pappa Höjgaards Joker:
 
Joker själv tävlar i nuläget LA och medelsvår dressyr med sin nuvarande ryttare Stefan Sahlin.  
"Den moderna fjordhästen som kombinerar gångarter med typ

Redan som 2,5-åring visade Höjgaards Joker 282 att han hörde hemma i toppen och gick ut som årgångsetta 2011 med högsta poäng någonsin på en så ung, godkänd hingst. Han visade då på en excellent skritt och en riktigt bra trav.

Poängrad: 8 9 8 10 9 – 44 poäng, Galopp: 7, Temperament: 10

Året efter deltog Joker inofficiellt på treårstestet med andra ponnyer. Han var då (2012) den högst bedömda gångartsponnyn någonsin med sina 52 poäng. Detta betyder också att han fick inofficiellt gångartsdiplom.

Poängrad: 9 9 8 10 9 7 – 52 poäng, gångartsdiplom

Två år efter det (2014) var det dags för Joker att göra bruksprovet på Vetlanda och det gjorde han med poängrad: 88988 – 41

Samtidigt var det även exteriörbedömning för att få fortsatt avelstillstånd. Här visade Joker att det inte var en tillfällighet att han var så högt bedömd som 2,5-åring.Han smällde till med 45 poäng och det gör honom till den högst bedömda, på avelsvärdering, nu levande, fjordhästhingsten i Sverige.

Poängrad 2014 : 9 9 8 10 9 – 45 poäng, Temperament: 10

”Joker” tränas nu i både ridning och körning av Stefan Sahlin och Efwa Blass för dom stora klasserna. Det är en mycket rörlig hingst som verkligen behåller sina gångarter och resning med både ryttare på sig och vagn efter sig." (text häntad från pokerozpader.wordpress.com)

 
Så går vi över till Klurings mamma och pappa och börjar med...
 
Hans mamma Sindarve Klara:
Klara är som suffixet antyder född på Sindarve undan Akka som är efter Hugo, samt efter tidigare nämda Alexander Lukas. Hon har innan Kluring fyra avkommor; Ambra e: Emil 243, Kassanova E e: Botvid 196, Haltimir Frö som är helbror till Kluring e: Pärlby Aladdin 289 och Alrike Frö e: Arkad Frö 280. Nedan följer lite bilder på Klara jag googlat fram samt några resultta fårn visningar och tävlingar. 
 
 
Klurings pappa heter Pärlby Aladdin:
 
Pärlby Aladdin är undan Mumsas Aila undan Sindarve Mumsa och efter Sindarve Tulling. Eik och Markus bakåt i leden är två av Sindarves anfäder kan man säga, hingstar som verkat där och lagt grunden för alla de skolhästar som går där idag. Han har poängen 88789 = 40 poäng. 
 
Lämnar fritt fram till Jossan att bidra med mer information om sin bebis och hans stam. 
 
Som ni kan se finns det mycket Sindarve i våra hästar och det är ju föga förvånande därför vi fick intresse för dem, att de sedan är två väldigt sunda individer med utomordentlig exteriör och en lovande framtid framför sig gjorde att vi föll för dem. Vi vet vad deras släktingar gjort och gör, hur de varit och är, och med det i bagaget ser framtiden ljus ut! 

Kommentera inlägget här :